Massageterapeuter

Massage hemma

massage-hemmaAtt gå till en professionell massageterapeut kan vara mycket dyrt. Ett billigare alternativ kan vara för dig och din parter att lära er att ge bra massage i hemmet. Att lära sig att massera varandra behöver inte vara särskilt svårt och kan vara ett sensuellt sätt att stärka er relation. Det hålls på de flesta orter regelbundna kurser där licenserade massageterapeuter lär ut professionell massage. En av dessa kurser är inte tillräckligt för att göra dig till en licenserade massageterapeut men det är mer än nog för att man skall lära sig de grunder man behöver för att kunna ge sin partner en mycket bra massage i sitt hem. Jag rekommenderar att både du och din partner går en av dessa kurser tillsammans. Det garanterar att ni får en bra start.

Skapa rätt miljö

Hur avslappnande en massage är beror helt på hur avslappnande miljö den hålls i. Det är därför en mycket bra ide att spendera lite pengar för att skapa ett litet massage område hemma. Det behöver inte vara särskilt dyrt eller särskilt komplicerat.

stenarVälj rätt plats

Det första du skall göra är att välja var du vill placera din lilla massagehörna. Om du bor i lägenhet kanske du inte har så många utrymmen att välja mellan men om du bor i villa så har du ofta fler val. Försök välja en skyddad plats med ljusa (helst vita) väggar. Det är en fördel om naturligt ljus kan komma in i rummet men detta är inget krav. Om man inte har något naturligt ljus får man istället använda sig av varmt artificiellt ljus. Om du har outnyttjade källarrum så kan det ofta vara en bra plats att bygga en dedikerad massage ateljé.

Oavsett vilken plats du väljer är det bra om du kan lämna utrustningen framme. Det sista man vill göra när man vill ha en massage är att börja ta fram utrustningen. Om du inte kan dedicera en plats till utrustningen är det bra om du gör vad du kan för att göra det så lätt som möjligt att ta fram och bort den.

Köp ett massagebord

Att köpa ett massagebord är en mycket bra investering. Det är mycket svårt att ge en bra massage på andra ytor. Du behöver inte köpa ett dyrt bord utan ett billigt bord från t.ex. Rusta eller ÖoB fungerar bra. Om ni använder bordet mycket kan ni köpa ett bättre dyrare bord vid en senare tidpunkt.

doftljusRätt atmosfär

Att skapa rätt atmosfär i din nya massagehörna handlar till 100% om att tillfredsställa dina sinnen. Ju fler av dina sinnen du kan tillfredsställa desto bättre resultat får du. Du skall försöka skapa en miljö som tilltalar din syn, hörsel, doftsinne och känsel. Om du beaktar alla fyra av dessa sinnen kommer du få en mycket bättre upplevelse.

Doftsinne

Doftsinnet är ett av de absolut viktigaste sinnen när du vill skapa en trevlig atmosfär vid massage. Detta beror på att du ofta blundar och tar in världen genom dina andra sinnen. Det bästa sättet att skapa en trevlig doft är genom att använda doftljus med lugnande dofter. Jag använder personligen Klinta massageljus som jag vanligtvis beställer från fyndaljus.se men du kan använda vilka ljus du vill. Vanliga doftljus från t.ex. Ålhens eller Indiska kompaniet funkar lika bra. Men jag föredrar att handla online så att jag kan gå igenom sortimentet hemma i lugn och ro.

Den största fördelen med doftljus är att deras doft snabbt försvinner efter att man har släkt dem.

Ett alternativ som man kan använda sig av är doftoljor. Problemet med dessa är att de ofta biter sig fast längre och man kan ofta känna doften av dem flera dagar efter att man applicerade oljan på en yta. Om du inte har något emot detta är oljor ett utmärkt val.

Hörsel

Hörseln spelar en mycket stor roll i att skapa en lugn atmosfär. För att göra detta har man två olika alternativ. Man kan försöka skapa en helt tyst plats. Detta är dock mycket svårt i dagens samhälle. De flesta av oss bor på platser där man alltid har en relativ stor mängd bakgrundsljud. En relativt liten mängd ljud är tillräckligt för att det skall vara  svårt att uppnå total tystnad. Detta förstör den lugna atmosfär vi vill skapa.

Ett bättre alternativ är därför ofta att spela upp lugnande ljud som dränker ut alla bakgrundsljud och låter dig slappna av. Du väljer själv vad du tycker är avslappnande. Detta kan vara allt från valsång till klassisk musik eller porlande vatten. Det finns gott om gratis avslappnande musik att ladda ner online.

Känsel

Att bli masserad handlar ju nästan till 100% om känsel så det är lätt att glömma bort  känseln när man planerar omgivningen. Sanningen är dock att man kan få ett mycket trevligare resultat om man tar känseln i beaktande. Använd en tystgående fläkt för att skapa en lätt bris i rummet (om du gillar det) och levande ljus för att skapa värmeskillnader i olika delar av rummet. Detta får hela upplevelsen att kännas mer levande.

orkideerSyn

Hur omgivningen ser ut spelar inte stor roll under själva massagen eftersom man då ofta blundar men är trots detta en viktig del när man skapar sin massagehörna. En vacker plats ger ett bra första intryck och placerar dig i en bättre sinnesstämning redan innan du sluter dina ögon. Desto bättre du känner dig vid massagens början desto bättre kommer massagen att bli.

Du skall därför sträva att skapa en vacker lugn miljö. Använd mycket naturmaterial såsom bambu och sten samt levande växter. Detta skapar en varm organisk plats. En liten inomhusfontän kan också hjälpa till att bidra till att platsen känns mer ombonad. Var inte rädd att använda ormbunkar och orkidéer för att skapa en magisk miljö som känns helt annorlunda än resten av ditt hem.